Vaarroutes in Utrecht 2018-04-30T15:20:57+00:00

Bekijk hier prachtige vaarroutes langs de hotspots in en rond de historische grachtenstad Utrecht. Vaar langs de beste tips in de historische grachtenstad. Langs de gezellige terrassen op de werfkelders van de Oudegracht, vaar onder de tientallen bruggentjes op de sprookjesachtige Nieuwegracht (mag je alleen met een elektrische Greenjoy-sloep varen!) of geniet van de rustgevende natuur op de Kromme Rijn richting Rhijnauwen.

Vaarroutes in Utrecht

Voor korte reserveringen adviseren wij om in de stad te blijven. Er is zoveel te zien in de bruisende binnenstad en er zijn enorm leuke routes mogelijk die je precies 2 uur vaargenot voorzien. Vaar bijvoorbeeld vanaf de Greenjoy opstaplocatie naar richting de Weerdsluis en vaar aldaar de Oudegracht in langs de vele terrassen. Bij Ledig Erf kom je de Singel weer op en houd je links aan. Na ca. 200 meter kun je nog voor de brug links de Nieuwegracht invaren, alwaar je onder tientallen bruggen vaart en je honderden jaren terug in de tijd kunt wanen. Als je de Nieuwegracht uit komt kun je rechtsaf en vind je na een paar honderd meter onze opstaplocatie weer!

Vaar je ten minste 4 uur en wil je liever even de natuur in, dan kun je bij Ledig Erf de Kromme Rijn op varen (let op, dat is niet de Wester-/Oosterkade welke in het verlengde van de Oudegracht ligt). Je vaart dan vanzelf natuurgebied Rhijnauwen in, alwaar je alleen met een elektrische fluisterboot mag varen. Je kunt bij het befaamde Theehuis Rhijnauwen lekker even een pitstop houden met een kleine versnapering en vervolgens weer terug varen naar de stad. Let op: In verband met de stroming dien je op de Kromme Rijn rekening te houden met twee uur naar het Theehuis en één uur terug.

Wil je beide rondjes (stad en natuur) combineren, dan dien je tenminste rekening te houden met een vaartijd van 5 uur, waarbij nog geen pauzes zijn opgenomen.

Hieronder vind je enkele leuke vaarroutes in Utrecht. Klik op het menu linksboven op de kaart voor meer informatie.

NB: Elke Greenjoy sloep is al voorzien van een plattegrond van de binnenstad, wel zo handig!

“We had a great experience with your boat. We will recommend it to our friends and for sure we will use it again in the near future. Thanks for the excellent service.”
Nikola

Vaartips in Utrecht

Ook is het leuk om route-inspiratie en (historische) achtergronden op te doen bij de Kleine Boten Club Utrecht. Je vind hier gedetailleerde informatie over de vele hotspots die je passeert tijdens de vaartocht.

Veel plezier!

DE VOORDELIGSTE TARIEVEN

TIPS! MA-VR: EXTRA VOORDELIG 9-11 UUR VERTREK : VROEGE VOGEL KORTING VROEGBOEKKORTING (VANAF 5 EN 14 DAGEN VOORUIT) LANGER VAREN MEER VOORDEEL (VANAF 4 UUR) LAGE BEZETTING = LAGE PRIJS HOGE BEZETTING = HOGE PRIJS NB: wij werken net als bij hotels en budget luchtvaartmaatschappijen met sterk variabele tarieven. In de daluren zijn wij heel voordelig en bij topdagen marktconform of zelf scherper. Wel zo vriendelijk!