Na het succes van de geautomatiseerde verhuur van fluistersloepen in Utrecht, Haarlem, Loosdrecht en Leeuwarden, breidt verhuurder Greenjoy haar netwerk uit naar grachtenstad Alkmaar. De Noord-Hollandse kaasstad biedt met haar historische grachten en centrale ligging in het nieuw geopende Sloepennetwerk het ideale toneel voor heerlijk fluistervaren met vrienden en familie.

Vanaf het Mallegatsplein -onder het stadskantoor- is het vanaf heden mogelijk om heel eenvoudig online een 10 persoons elektrische Greenjoy-sloep te reserveren. Op www.greenjoy.nl kan men de beschikbaarheid en actuele prijzen zien en direct reserveren. De prijzen zijn variabel en worden bepaald door vraag en aanbod, waardoor duurzaam sloepvaren voor iedere portemonnee past.

Uniek is dat men tot het laatste moment kan reserveren en dat huren bij Greenjoy al mogelijk is vanaf 2 uur. Zo kan men wachten met reserveren tot duidelijk is wat het weer gaat doen, hoewel het met het variabele prijsbeleid ook loont om te plannen, aangezien men een lagere prijs betaalt wanneer men langer van tevoren reserveert.

Door slim gebruik te maken van technologie maakt Greenjoy het sloephuren zelf tot een bijzondere beleving. Na online gereserveerd en betaald te hebben ontvangen huurders de bevestiging en vaarinstructies per email, waarna de huurder zelf met zijn of haar telefoon de gehuurde sloep aan kan SMS-en. Bij tijdige terugkomst zet de huurder zelf de sloep weer uit via zijn of haar eigen telefoon. Interessante routes staan op de website en ook de sloepen krijgen een vaarkaart aan boord, zodat men zelfstandig op avontuur kan gaan.

Back to the roots

De komst van Greenjoy naar Alkmaar heeft een mooi persoonlijk tintje voor oprichters Rob Veldt en Sven Gribnau, aangezien eerstgenoemde zelf in de kaasstad is opgegroeid. “Ik weet hoe prachtig Alkmaar vanaf het water is nadat ik er mijn jeugd heb doorgemaakt en vind het daarom geweldig om het voor onze huurders mogelijk te maken mijn hometown vanaf het water te beleven!”. Met de nieuwe locatie in Alkmaar is de cirkel mooi rond, Veldt is back to his roots met zijn duurzame concept.

Over de collega-verhuurders die reeds in Alkmaar zijn gevestigd maken de Greenjoy-oprichters zich geen zorgen. “Alkmaar is groot genoeg voor ons allemaal en qua prijs en huurtijden zijn wij voldoende onderscheidend. We zijn altijd open en geloven eerder dat we elkaar versterken doordat we een nieuw segment aan de markt toevoegen”, aldus Gribnau. Greenjoy maakt het mogelijk om van 1 tot 10 personen op elektrische wijze de stad te verkennen per sloep.

Zonder geluid en zonder uitlaatgassen. “Overigens zullen wij ook veel bestaande huurders uit andere Greenjoy steden als Utrecht en Haarlem verleiden om naar Alkmaar te komen. Na een paar keer op eenzelfde locatie gevaren te hebben is het immers een geweldige verrijking om voor de verandering op eenzelfde eenvoudige wijze een nieuwe stad te ontdekken”, aldus Veldt.