Met het tropische weekend voor de deur lijkt er geen beter moment denkbaar voor de opening van Greenjoy Purmerend – De Beemster. Met ingang van zaterdag 8 augustus breidt elektrische sloepverhuurder Greenjoy haar netwerk uit naar een prachtige locatie aan de Beemsterburgwal. Vanaf hier kan het water in diverse richtingen worden verkend tijdens een zonnig uitje met familie of vrienden.

Na eerdere locaties als Utrecht, Alkmaar, Leeuwarden, Loosdrecht en Haarlem kan vanaf komend weekend ook in Purmerend bijzonder gemakkelijk een elektrische fluistersloep gehuurd worden. De sloepverhuur werkt bij Greenjoy namelijk helemaal geautomatiseerd. Op www.greenjoy.nl is de beschikbaarheid en (variabele) prijs te zien en kan middels online betaling een reservering gemaakt worden. Voor aanvang van de vaartocht ontvangt de huurder alle benodigde instructies en activeert deze de sloep eenvoudig vanaf de mobiele telefoon.

Huren kan al vanaf een vaarduur van 2 uur, zodat het ook bereikbaar is voor een kleinere portemonnee. Reserveren kan -zolang er sloepen beschikbaar zijn- tot het laatste moment. Greenjoy start dit pilotjaar met 1 ruime fluistersloep en zal dit naar verwachting volgend jaar verder uitbreiden. De elektrische sloepen bieden -normaliter- ruimte voor 8 tot 10 personen. In verband met corona is dit teruggebracht tot maximaal 6 personen. Op de website is alles te lezen over de corona maatregelen waarmee rekening gehouden dient te worden ten behoeve van een veilige vaartocht.

Met burgemeester Don Bijl van wal steken

Omdat een drukke openingsceremonie in tijden van corona niet gepast is, opent Greenjoy de nieuwe locatie door met burgemeester Don Bijl ‘van wal te steken’. Aan boord van de fluistersloep zal de burgervader -en fervent watersportliefhebber- met Greenjoy-oprichters Rob Veldt en Sven Gribnau zijn verhalen delen over de vele vaarmogelijkheden die Purmerend en De Beemster rijk zijn. Waarom elektrisch varen zo hoog op de agenda staat. En wat het vaargebied juíst nu in coronatijd te bieden heeft aan inwoners en lokale toeristen.

Op avontuur langs het Sloepennetwerk

Purmerend vormt het knooppunt van diverse watergangen, waarbij elke richting een ander avontuur biedt. Greenjoy stelt via haar website een aantal vaarroutes beschikbaar. Deze worden opgesteld op basis van de knooppunten in het vaarnetwerk dat in de regio is uitgezet (Sloepennetwerk.nl).

Op deze manier kan gemakkelijk een route worden gezocht richting bijvoorbeeld het UNESCO-werelderfgoed De Beemster, Waterland, Zaanse Schans of de Purmer. Overigens is dit zeker niet noodzakelijk, het is immers in- en rond Purmerend zelf ook heerlijk om heen- en weer te varen. Je bent als huurder dan ook vrij waar je naartoe vaart binnen je huurtijd.

Interesse? Reserveer direct een sloep