Bekijk hier prachtige vaarroutes vanaf de jachthaven Wartena richting nationaal park De Alde Feanen. Ontdek dit mooie natuurgebied met zijn vele molens en prachtige natuur en kom helemaal tot rust. Zowel voor de korte als langere vaartochten is er genoeg te beleven. 

Vaarroutes in Warten / De Alde Feanen

(Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd terugkomen. De volgende huurder vertrekt vaak direct na jou. Houd dus goed de tijd in de gaten!)

Voor korte reserveringen (2 tot 3 uur) adviseren wij om de korte route te nemen. Bij deze route vaar je door de Alde Feanen en kun je genieten van de mooie natuur en de molens. Vaar vanaf de Grutte Kritte weer naar boven om terug te keren naar Jachthaven Wartena. Wil je de route wat verlengen? Met 1 uur extra vaar je vanaf de Grutte Kritte door richting de Geau en dan ga je via de Folkertssloot terug naar Jachthaven Wartena.

Voor een lange boottocht (5 uur) kun je via de Alde Feanen doorvaren richting Grou.  Op de terugweg is een uitstapje richting Eernewoude aan te raden.

Hieronder vind je enkele leuke vaarroutes in Warten / De Alde Feanen. Klik op het menu linksboven op de kaart voor meer informatie.

“Gemakkelijk en snel een elektrische sloep gehuurd en genoten van de mooie natuur van De Alde Feanen”

Ron

De Alde Feanen

Tip: De Alde Feanen is één van de twintig Nationale Parken in Nederland; en dat is niet voor niets. De Alde Feanen is een uniek gebied met een rijke natuur en cultuurhistorie, ontstaan vanuit veenafgravingen.

In het ruim 4.000 hectare grote laagveenmoeras komen wel 450 soorten planten voor en broeden ruim 100 soorten vogels, waaronder de zeearend. Het gebied ligt in het hart van Fryslân, te midden van een aantal pittoreske dorpjes en niet ver van Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. meer informatie 

Grou

Tip: Vlak achter het nationaal park de Alde Feanen ligt het plaatsje Grou. Voor het wat langere avontuur kan je hierheen varen. Bij het Theehuis kan je terecht voor een hapje en een drankje om daarna de vaartocht voort te zetten terug richting Jachthaven Wartena.