Bekijk hier prachtige vaarroutes langs de hotspots in en rond de prachtige culturele hoofdstad van Nederland, Leeuwarden. Vaar in de historische grachten om het centrum heen of vaar een rondje door de binnenstad. Voor het langere avontuur is het mogelijk om via de Emmakade en de Bonkevaart de omgeving van Leeuwarden te ontdekken.

Vaarroutes in Leeuwarden centrum en Blokhuispoort

(Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd terugkomen. De volgende huurder vertrekt vaak direct na jou. Houd dus goed de tijd in de gaten!)

Voor korte reserveringen (2 uur) adviseren wij in de stad te blijven. Start bijvoorbeeld een route door de grachten om het centrum heen of vaar door de binnenstad heen. Vaar langs de iconische Apotheek in de historische binnenstad of langs een van de andere monumentale panden. (Leeuwarden heeft 617 Rijksmonumenten!) Vaar door de Lange Pijp en langs het Standbeeld Mata Hari en restaurant De Waag.

Vlak naast de opstaplocatie in het Centrum ligt het stadsstrand. Vaar vanaf hier verder naar beneden en je komt uit in een bijzonder waterrijk natuurgebied langs het riviertje de Potmarge. Een oase van rust en water. Deze route duurt ongeveer 1,5 uur

Hieronder vind je enkele leuke vaarroutes in en rond Leeuwarden. Klik op het menu linksboven op de kaart voor meer informatie.

Let op: in Leeuwarden zijn diverse lage bruggen. Vaar rustig de brug tegemoet, zodat je tijdig en voldoende kunt bukken.

“Heerlijk gevaren in deze fluisterstille sloep. Het concept van Greenjoy is heel erg doordacht. Je reserveert de sloep online, zodra je aankomt kan je de sloep makkelijk activeren door middel van je telefoon. Hierna kan je lekker alleen varen. Ideaal dus!”

Jesse

Leeuwarden centrum en Blokhuispoort

Tip:  In het historische centrum van Leeuwarden is veel te zien. Vaar om het centrum heen door de stadsgrachten of vaar door het centrum langs de vele monumentale panden. De Blokhuispoort is een cultureel bedrijvencentrum dat gevestigd is in het levendige centrum van Leeuwarden. Waar vroeger gedetineerde zaten, werken nu de creatieve geesten die schuilgaan achter de bedrijven die hier gevestigd zijn. Je kan vanaf de Blokhuispoort gemakkelijk het centrum in varen.

Potmarge Oase

Tip: Midden in de stad Leeuwarden is een bijzonder waterrijk natuurgebied langs het riviertje de Potmarge. Een oase van rust en water. In 2018 wordt dit gebied ontwikkeld als trekpleister voor bezoekers. Er verschijnen broedplaatsen, een waterbar, kunst van wilgentenen en graffiti art. Allemaal gericht op de beleving van het gebied en het water. De Potmarge Oase is een uniek samenwerkingsproject met onderwijsinstellingen, kunstenaars, wijkbewoners, Proeftuin Leeuwarden, Convenant Groen Verbonden en meer duurzaamheidsprojecten. meer informatie