Geplaatst op 20 mei 2014 door greenjoy
Greenjoy UtrechtKlik hier voor het gehele artikel op www.telegraaf.nl

vr 16 mei 2014, 16:22
NIEUWS
Utrecht krijgt ‘groene’ verhuurder

Na Haarlem en Leeuwarden heeft sloepverhuurnetwerk Greenjoy nu ook een vestiging in Utrecht. Voordelig elektrisch varen door de historische grachten van de Domstad is vanaf komende week mogelijk.

De Greenjoy vestiging in de Domstad wordt woensdag 21 mei om 16:00u officieel geopend. Utrecht kan tijdens de ceremonie gratis fluistervaren.

De volledig geautomatiseerde verhuur in 6-persoons elektrische fluistersloepen is het initiatief van drie duurzame ondernemers: Rob Veldt, Sven Gribnau en Michel Doggenaar. Sinds twee jaar verhuren zij in Haarlem fluistersloepen en in 2013 is ook Leeuwarden aan het netwerk toegevoegd.

De ondernemers maken gebruik van geavanceerde technieken om de vloot over de diverse steden aan te sturen. Reserveren en betaling gaat via de internetsite en de sloepen worden op afstand aan- en uitgeschakeld. Er staat dus niemand op de kade.

Bovendien maakt het prijsmodel het mogelijk om voordelig te huren. Net als bij vliegtickets en hotelkamers varieert de prijs op basis van vraag en aanbod, waardoor klanten in de ‘daluren’ voor € 22,50 per uur kunnen varen.

“Utrecht is een geweldige vaarstad, door de combinatie van de historische grachten en de rustige natuurgebieden direct om de stad”, vinden de initiatiefnemers.

De Utrechtse vloot is te vinden aan de Wittevrouwensingel, 50 meter vanaf de Wittevrouwenbrug.