Bekijk hier prachtige vaarroutes vanaf Grou richting nationaal park De Alde Feanen. Ontdek dit mooie natuurgebied met zijn vele molens en prachtige natuur en kom helemaal tot rust. Zowel voor de korte als langere vaartochten is er genoeg te beleven. 

Vaarroutes in Grou

(Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd terugkomen. De volgende huurder vertrekt vaak direct na jou. Houd dus goed de tijd in de gaten!)

Voor korte reserveringen (2 tot 3 uur) adviseren wij om de korte route te nemen. Voor de langere routes (4 tot 6 uur) kan je naar de Alde Feanen varen.

Hieronder vind je enkele leuke vaarroutes in Grou. Klik op het menu linksboven op de kaart voor meer informatie.

“Gemakkelijk en snel een elektrische sloep gehuurd en genoten van de mooie natuur van De Alde Feanen”

Ron

De Alde Feanen

Tip: De Alde Feanen is één van de twintig Nationale Parken in Nederland; en dat is niet voor niets. De Alde Feanen is een uniek gebied met een rijke natuur en cultuurhistorie, ontstaan vanuit veenafgravingen.

In het ruim 4.000 hectare grote laagveenmoeras komen wel 450 soorten planten voor en broeden ruim 100 soorten vogels, waaronder de zeearend. Het gebied ligt in het hart van Fryslân, te midden van een aantal pittoreske dorpjes en niet ver van Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. meer informatie 

Grou

Tip: Vlak achter het nationaal park de Alde Feanen ligt het plaatsje Grou. Bij het Theehuis kan je terecht voor een hapje en een drankje om daarna de vaartocht voort te zetten richting bijvoorbeeld de Alde Feanen