Bekijk hier prachtige vaarroutes in Stavoren. Geniet voor een korte tocht lekker in en om de historische Hanzestad. Bewonder met langere vaartochten de schoonheid van het Friese land en de rust van de natuur.

Vaarroutes in Stavoren

(Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd terugkomen. De volgende huurder vertrekt vaak direct na jou. Houd dus goed de tijd in de gaten!)

Voor korte reserveringen (2 uur) adviseren wij in en om de stad te blijven. Bekijk het centrum van de oudste stad van Friesland vanaf het water, gezellig met een hapje en een drankje aan boord.

Huur je een boot voor 3 uur, dan kun je al heerlijk ontspannen in de mooie natuur. Geniet van de watervogels, en je on-board picknick! Zwem lekker even wat in De Geeuw om af te koelen op een zomerse dag. Een tip voor als je nog wat meer tijd hebt: spendeer een extra uur op de prachtige Morra! Vaar rondom over het meer en aanschouw de  vele zeilboten.

Een prachtige vaarroute door de Friese landerijen kun je maken als je 4 uur een boot huurt. Je vaart zowel over de prachtige De Geeuw en de Morra, door de landerijen naar het pittoreske Molkwerum en terug naar Stavoren. Of desgewenst andersom natuurlijk..

Tenslotte is het leuk om voor aan langere boothuur (5 uur) een vaartocht richting Hindeloopen maakt. Een prachtige tocht met tal van plekken om even kort op te steken voor een kleine picknick (let wel op de tijd!).

Hieronder vind je enkele leuke vaarroutes in en rond Stavoren. Klik op het menu linksboven op de kaart voor meer informatie.

Let op: natuurlijk voortgedreven boten hebben altijd voorrang. Geef zeilboten dus de ruimte.

Het is niet toegestaan door de sluis het IJsselmeer op te gaan.

“We had a great experience with your boat. We will recommend it to our friends and for sure we will use it again in the near future. Thanks for the excellent service.”
Nikola