Het is weer vroeg donker, de truien zijn uit de kast, het weer is wisselvallig en de eerste stamppotten staan alweer op tafel. De zomer is nu echt voorbij en de gezelligste tijd van het jaar komt eraan. Juist nú is het tijd voor nog meer vaarplezier. Waarom? Omdat het nu herfst is!

Waar varen in de zomer voor iedereen volstrekt logisch is, beseffen ook steeds meer mensen dat het varen in de herfst nog veel leuker kan zijn. En niet alleen omdat het dan niet zo druk is op het water en het huren van een sloep goedkoper is.

Als een sprookje

Je moet het natuurlijk een beetje droog timen en je goed aankleden als je gaat varen in  de herfst, maar dan heb je ook wel de tijd van je leven, want dit is zonder twijfel het mooiste jaargetijde van het jaar… Je waant je in een sprookje als je over het rustige water glijdt, aan weerszijden begeleid door prachtige herfstkleuren. In de natuurgebieden kun je eindeloos genieten van typische herfsttaferelen die je alleen vanaf het water kunt beleven. In de binnenstad vormen de rijke kleuringen een nieuw en uniek beeld van de stad. Extra sierlijk zijn de lichtkunstobjecten die ’s avonds enkele bruggen en tunnels in Utrecht en Leeuwarden voorzien van een extra dimensie.

Ook later in het jaar is het knus

Ga je wat later in de herfst dan zijn de meeste bomen kaal en word je wederom verrast door een compleet nieuwe beleving. Je ziet details op historische panden die de rest van het jaar verstopt zitten achter de bomen en op heldere avonden is het nu verbazingwekkend licht op het water.

Omdat het in de herfst frisser is op het water en je wellicht zelfs een klein buitje moet incasseren, is het extra leuk om tijdens de vaartocht een korte stop te maken voor een kop warme chocolademelk, koffie, een rood glas wijn of iets sterkers. Eventueel met een warme kop soep, een schaal bitterballen, of meer. Heerlijk knus.

Natuurlijk is het ook een leuk idee om zelf een thermoskan en lekkernijen mee te nemen. Én kleedjes, zodat het lang gezellig blijft!

Niet van suiker

En natuurlijk regent het in de herfst wel iets vaker. Als je hierdoor wordt overvallen dan kun je tijdens je vaartocht heel romantisch even schuilen onder een brug, als je maar zorgt dat je veilig ligt (let op doorvaart; vooral de rondvaartboten) en op tijd terug bent, zodat een volgende huurder gewoon op tijd kan vertrekken.

Hoewel een regenbuitje tijdens het varen helemaal niet erg is -we zijn immers niet van suiker- is het bij Greenjoy mogelijk om last minute te reserveren. Dus je kunt met buienradar in je hand pas laat beslissen om lekker te gaan genieten van de herfst. Mits er nog een sloep beschikbaar is natuurlijk. Overigens, ook als je wél vooruit hebt geboekt om er zeker van te zijn dat je een sloep hebt, dan kun je altijd even contact met ons opnemen om te vragen of de agenda het toelaat om iets eerder of later te starten zodat je de vaartocht om een bui heen kunt plannen. Als er ruimte is, dan helpen we graag mee!

Dus of je nu gaat varen met het gezin, het bedrijf, of vrienden: varen in de herfst is in veel opzichten nog leuker dan de zomer. Doe er je voordeel mee!

Tot op het water.