Over Greenjoy: Elektrisch varen voor iedereen

Trots als we zijn, vertellen we graag wat meer over Greenjoy. Wij zijn één van de voorlopers van de deeleconomie. Wij zijn een landelijk netwerk met geautomatiseerde verhuur van duurzame elektrische fluistersloepen. Onze huurders kunnen via onze (mobiele) website tot last minute een sloep huren tegen de scherpste (variabele) tarieven (nét als vliegtickets en hotelkamers!) en vervolgens de gehuurde sloep zelf activeren met hun eigen mobiele telefoon. Eenvoudig en betaalbaar; duurzaam genieten voor iedereen.

Iedereen kan zo gemakkelijk over een sloep beschikken, in plaats van dat men zelf een sloep moeten bezitten om het water op te kunnen gaan. Een duurzaam concept waarbij wij er met behulp van slimme technieken en onze klantvriendelijke benadering álles voor doen om zoveel mogelijk mensen een leuke tijd op het water te bieden.

Ook qua financiering van de vloot is het Greenjoy-concept een typisch deelconcept: een groot deel van de vloot financieren wij zelf, maar om sneller op te kunnen schalen zijn ook diverse sloepen gefinancierd door derden. We hebben zelfs als één van de eerste bedrijven een succesvolle crowdfunding campagne afgerond ter financiering van een sloep.

De samenwerking met zowel de huurders, de buurt als onze financiers is kenmerkend voor Greenjoy en maakt dat ook het succes breed gedeeld wordt.

Duurzaam deelconcept en circulaire vloot

Greenjoy heeft het doel om het elektrisch varen voor iedereen zo toegankelijk als mogelijk te maken. Men kan zo eenvoudig en voordelig beschikken over een unieke (en zeer ontspannen) vaarbeleving op één van de vele Greenjoy-locaties. Door een dynamisch prijsbeleid maakt Greenjoy het sloepvaren voor een heel breed publiek bereikbaar. Niet alleen worden de elektrische sloepen hierdoor efficiënt bezet, ook zorgt het delen van de sloepen ervoor dat het niet meer nodig is om als particulier je eigen boot in de gracht te hebben liggen. De vele verwaarloosde bootjes -doorgaans met vervuilende verbrandingsmotor- die vooral veel stilliggen langs de kaden worden hiermee op termijn overbodig en zo wordt de stad weer een beetje mooier en duurzamer.

Greenjoy ontwikkelt haar elektrische sloepen zelf. Ieder deel van het ontwerp wordt vanuit het oogpunt van recycling benaderd. De aluminium sloepen kennen een zeer lange levensduur -en zijn in beginsel dus al erg duurzaam- en kunnen door de modulaire opbouw super eenvoudig worden gedemonteerd om de afzonderlijke onderdelen te hergebruiken. De elektrische sloepen varen natuurlijk op groene stroom en worden op natuurvriendelijke wijze onderhouden.

Meedoen? Dat kan!

Omdat wij erin geloven dat het samen leuker is, bieden we voor onze partners een aantal manieren om mee te doen en voordeel te halen uit het Greenjoy concept. Bekijk de mogelijkheden op de volgende pagina’s:

  1. Greenjoy Connect: sluit je (bestaande) verhuurlocatie aan en geniet van de lusten zonder de lasten
  2. Op zoek naar een duurzame investering waarover je kunt vertellen op een verjaardag?
  3. Bied je hotel- of B&B-gasten een unieke vaarbeleving met korting, gewoon, omdat het kan!

Voordeel als partner

  • Snelgroeiend netwerk van elektrische sloepen

  • Deelplatform met honderdduizenden bezoekers per jaar

  • Volledig geautomatiseerde verhuur

  • 7 dagen per week van 10-22.00 geopend voor verhuur

  • Voordelig en efficiënt, zowel voor exploitant als huurder

  • Winnaar duurzame award

  • Variabele verhuur tarieven, net als bij vliegtickets en hotelkamers.

Meer weten over samenwerking met Greenjoy? Je kunt ons altijd bereiken per email. Licht je behoefte kort toe, dan nemen wij snel mogelijk contact met je op.

Ik wil ook meedoen