Corona maatregelen2020-05-19T21:33:45+01:00
stay safe

Corona maatregelen bij Greenjoy

Corona maatregelen bij Greenjoy

Kan ik een sloep huren bij Greenjoy?2020-04-06T11:02:48+01:00

Jazeker, we zijn gewoon geopend. Wij hebben onze schoonmaak en planning zo aangepast dat de sloepen iedere dag schoon zijn en je geen andere huurders hoeft te treffen. Wel is er een belangrijke verantwoordelijkheid voor jou als huurder, lees hierover de corona maatregelen. Houd je verder zoals overal goed aan de voorschriften van het RIVM!

Met wie mag ik varen?2020-04-12T18:56:52+01:00

Alleen met je eigen gezin of huishouden. Ben je in een andere samenstelling dan is het maximaal 3 personen met een minimale afstand van 1,5 meter. Dit is goed mogelijk op onze ruime sloepen. Zie afbeelding en op de stickers aan boord.

Wat kan ik doen voor een veilige vaartocht?2020-04-06T11:04:23+01:00

Bereid je goed voor en neem zelf desinfecterende doekjes mee om de stekker, het stuur en de gashendel schoon te maken vóór EN ná het varen om onnodige risico’s voor jou en andere huurders uit te sluiten. Zorg er ook voor dat je alleen met het gezin of personen uit het eigen huishouden gaat varen. Ga je varen met mensen buiten je huishouden, dan geldt een maximum van 3 opvarenden en een onderlinge afstand van tenminste 1,5 meter.

Wat doet Greenjoy voor een veilige vaartocht?2020-04-12T19:05:46+01:00

Greenjoy draagt er zorg voor dat de sloepen ’s ochtends en ’s avonds extra goed worden schoongemaakt, in het bijzonder desinfecteert het ook de contactdelen: de stekker, het stuur en de gashendel. 

Waarom is het zo belangrijk deze maatregelen op te volgen?2020-04-06T11:06:36+01:00

Sloep varen is een bijzonder veilige manier om een frisse neus te halen. Echter, alléén indien we er samen voor zorgen dat de sloepen schoon en ontsmet blijven en we ons netjes aan de regels houden. Als dit niet gebeurt, kan de burgemeester ertoe besluiten om verhuur te verbieden. Dat willen we toch allemaal niet?

Wat als ik mij niet aan de maatregelen houd?2020-04-12T18:46:17+01:00

Er wordt ook op het water streng gehandhaaft door politie en gemeentelijke handhavers. Bij overtreding van de RIVM-maatregelen krijgt iedere opvarende een boete van € 390. Dus dat wordt bij elkaar dan een héél duur vaartochtje. Loop dus ajb niet dit risico, er zijn al diverse huurders op de bon geslingerd omdat zij niet aan de maatregelen voldeden. Ook wij houden samen met burgers langs de grachten een oogje in het zeil. Als wij constateren dat de maatregelen niet worden nageleefd, dan zijn we genoodzaakt om de borg in te houden. Dit is een heel vervelende ingreep, maar je moet goed begrijpen dat wij ook voor andere huurders een veilige situatie willen waarborgen.

[update dd 20 mei 2020] ivm de aangescherpte corona maatregelen: Voor de komende periode (tot juni) geldt dat Greenjoy zich het recht voorbehoud reserveringen bij gewijzigde omstandigheden ivm het Covid-virus of de algemene teneur hieromtrent, te verplaatsen of in vaartegoed om te zetten.

Voor de veiligheid van onze huurders hebben wij op basis van de RIVM-richtlijnen een impactanalyse gedaan op onze dienstverlening. En dit zullen wij regelmatig blijven doen, zodat wij op basis van de meest actuele corona maatregelen onze dienstverlening en communicatie waar nodig aan kunnen passen teneinde de veiligheid van onze huurders te borgen.

Hieronder lees je de meest actuele maatregelen die wij hebben genomen en richting onze huurders communiceren.

Omdat Greenjoy een buitenactiviteit voor kleine gezelschappen biedt, is onze geautomatiseerde én contactloze sloepverhuur een relatief veilig uitje. Je bent heerlijk afgezonderd op het water en hoeft met niemand anders dan je eigen gezelschap contact te hebben.

Neem echter wél de volgende maatregelen:

  1. Ga niet als je al (beginnende) coronaverschijnselen hebt;
  2. Vaar alleen met mensen waar je reeds een huishouding mee vormt. Dus partner, gezin of huisgenoten. Houd het gezelschap zo klein als mogelijk, maximaal 5 personen;
  3. Als je toch met een ander gezelschap vaart dan een huishouden, dan geldt maximaal 3 personen met een onderlinge afstand van 1,5m;
  4. Kom bij voorkeur niet met het OV;
  5. Indien je andere huurders bij de sloep treft, geef hen ruimte, tenminste 1,5m;
  6. Bereid je goed voor en neem zelf desinfecterende doekjes mee. Maak de stekker, het stuur en de gashendel schoon vóór EN ná het varen om verder risico uit te sluiten.

Greenjoy streeft ernaar om waar mogelijk extra ruimte tussen de boekingen te houden, zodat je in principe geen andere huurders bij je sloep hoeft te treffen.

Als iedereen zich hier goed aan houdt, dan is een rondje varen wellicht een prettige afleiding waarmee je even het huis uit kunt zijn. Neem echter géén onnodige risico’s en houd je te allen tijde aan de richtlijnen van het RIVM.

boatboat