Ook als het regent wordt er tóch vrolijk doorgevaren. Het Hollandse weer is voor velen bekend en dus geen belemmering om het water op te gaan. Sterker, velen hebben slimme trucjes bedacht om ook tijdens regenachtige dagen te genieten van hun vaartocht. We hebben veel van hen gesproken en werden door hen geïnspireerd om hun tips & tricks voor varen in de regen met je te delen in deze blog. Er hoeft dus geen stralende zon en tropische temperatuur te zijn om lol op het water te hebben. Sterker nog… misschien juíst niet!

Leer van de volgende tips over varen in de regen die wij in de loop der tijd van onze huurders hebben verzameld en laat je voortaan niet weerhouden door een regenbui:

Schuilen onder een brug

De meest praktische oplossing als het tijdens de vaartocht gaat regenen. Maar ook de meest gezellige oplossing! Samen knus en droog onder de brug terwijl het ‘buiten’ regent! Er zijn zelfs huurders die zich zo goed voorbereiden dat zij kaarsjes meenemen om in de regen gezellig onder de brug te picknicken… Natuurlijk wel zorgen dat je veilig ligt, vooral zodat de doorvaart niet belemmerd wordt.

Tip: de rondvaartboten in Utrecht en Haarlem varen tegen de klok in en in Alkmaar juist met de klok mee, waarbij ze altijd rechts aanhouden.

Poncho / paraplu mee!

Een goede voorbereiding als het Hollands weer is begint met de basics: neem een paraplu mee, of beter: een poncho, zo houd je je handen vrij. Het zijn meestal buitjes, dus dan kun je je goed verweren tegen de regenbui en vervolgens weer vrolijk door varen, want na regen komt zonneschijn!

Profiteer van lagere huurprijzen als het regent 

Dat huurders onze variabele tarieven zo goed begrijpen, dat was voor ons ook een leuke bevestiging. Net als dat de huurprijzen als bij vliegtickets en hotelkamers omhooggaan als het druk is, gaan ze juist omlaag als het rustig is. En als het regent of dreigt te gaan regenen, dan is het doorgaans een stuk rustiger dan op tropische dagen wanneer iedereen wil varen, right? En dus kun je op dagen met Hollands weer vaak een stuk goedkoper varen. Dit kan zo oplopen dat je per uur wel € 10 minder hoeft te betalen. Dus als je je vaartocht goed tussen de buien door plant dan ben je spekkoper!

Tot 48u vooraf je boeking verplaatsen

Andere huurders die ons concept goed kennen, houden een paar dagen voor de vaartocht de weersvoorspellingen goed in de gaten en trekken aan de bel zodra het er sterk op lijkt dat het rotweer wordt tijdens hun vaartocht. Ze maken dan gebruik van onze verplaatsregeling, waarbij je voor € 10 administratiekosten de boeking tot 48-uur van tevoren kunt verplaatsen naar een andere datum in hetzelfde seizoen. Lekker makkelijk en een stuk gunstiger dan annuleren, omdat je daarbij een deel van je huurbedrag kwijt bent. De € 10 houden we in op de borg, zodat je niet opnieuw geld hoeft over te maken.

Tip: zonder nieuwe datum kunnen we de boeking niet verplaatsen, dus denk hier even over na vóórdat je ons vraagt de boeking te verplaatsen.

Last minute reserveren

Wil je liever niet het risico lopen dat je € 10 administratiekosten moet betalen voor het verplaatsen? Dan is het natuurlijk een groot voordeel dat je bij ons tot het laatste moment kunt reserveren en dus tot het laatste moment kunt wachten of het droog blijft. Let wel, je loopt hiermee natuurlijk wel het risico dat alle sloepen reeds bezet zijn.

Tip: je kunt op onze website bij Online reserveren gemakkelijk de beschikbaarheid zien. Is alles verhuurd, dan is het betreffende uur rood, is er nog tenminste een sloep beschikbaar dan is het uur groen!

Indien mogelijk: overleg of je om de bui heen geschoven kan worden

Heb je een gokje gewaagd en blijkt de bui tóch net tijdens je vaartocht te vallen? Bel Greenjoy gewoon even op om te kijken of de planning het toelaat om iets te schuiven met je reservering. Een (paar) uur eerder of later zodat je tóch droog kunt varen en andere huurders hier niet door worden benadeeld. Je kunt ons altijd bereiken op onze algemene nummers (dat is 085-4019555 in de randstad en voor onze locaties in Friesland kun je ons bellen op 058-5853707). Als de planning hier ruimte voor biedt, dan zullen we in overleg je boeking wat vóór- of áchteruit schuiven op de dag, maar let op: je kunt nooit zonder overleg afwijken van je huurtijden, want anders komen de huurders vóór of ná jou in de problemen…

Schuilen bij de leukste hotspots

Wil je niet in de sloep natregenen en is er op het water geen plekje om te schuilen? Bekijk dan even de hotspots die wij je aanbevelen op de locatiepagina van de Greenjoy-locatie waar je vaart. Wij hebben diverse leuke tentjes langs de route voor je gevonden waar je even snel kunt gaan schuilen onder het genot van een hapje en een drankje.

Gewoon lekker nat laten regenen, het is zomer!

Laat je je niet zo snel gek maken? We zijn niet van suiker, dus waarom niet gewoon nat laten regenen? Het voordeel is dat het heerlijk rustig op het water is tijdens de bui, dus dat is al een bijzondere ervaring die vele huurders positief verrast heeft. Zeker in de zomer als het een tropische bui is, is het namelijk helemaal niet vervelend om wat af te koelen in de regen!

Bij onweer: lekker de stad in, niet op open water!

Hoe avontuurlijk je ook bent, blijf wel nadenken. Met slecht weer kun je prima varen, maar bij onweer moet je wel de veiligheid in acht nemen. Vaar dus niet op open water als het onweert, maar vaar de stad in. In de stad vaar je beschut en kan er niets geks gebeuren. Bovendien zijn er genoeg plaatsen om even onder te schuilen of binnen op te warmen.

Varen in de regen? Have fun!

We hopen dat deze tips van onze huurders je hebben geïnspireerd. Natuurlijk willen we allemaal met mooi weer varen, maar het weer is in Nederland nu eenmaal wisselvallig, dus met deze tips haal je er voor jou toch het beste uit!