Bekijk hier prachtige vaarroutes langs de hotspots rond Loosdrecht en op de Loosdrechtse Plassen. Vaar langs de beste tips op de plas als de ‘Kalverstraat’, leg aan bij onbewoonde eilanden, vaar door de sluis de Vecht op of ga uitgebreid op avontuur en vaar het ‘Rondje Loosdrecht’.

Vaarroutes in Loosdrecht

Voor korte reserveringen adviseren wij op de plas te blijven. Er is al genoeg te zien en genieten door de prachtige natuur, leuke eilandjes, zeilers, en diverse terrasjes. Gebruik bij het bezoek aan eilandjes altijd de aanlegvoorzieningen (steigers), zodat je niet vast kunt lopen op ondiepe stukjes.

Ga je minimaal 4 uur varen, dan is het leuk om door de Mijndense Sluis te gaan en zo de Vecht op te varen. Een mooi stukje Vecht langs prachtige landgoederen en pittoreske dorpjes als Loenen aan de Vecht en Vreeland. Let op de sluistijden en ga op tijd weer terug! Zorg ook dat je de sloep in de sluis niet strak vast legt, zodat de sloep met het water mee kan zakken. (Noot: voor doorgang in de Mijndense Sluis dien je contant te betalen, bekijk hier het actuele tarief (5,5m))

Ga je 5 uur of langer varen dan kun je bij mooi weer het prachtige Rondje Loosdrecht maken.

Hieronder vind je enkele leuke vaarroutes in Loosdrecht. Klik op het menu linksboven op de kaart voor meer informatie.

“Wij hebben het echt super naar ons zin gehad! Echt een aanrader voor iedereen die een teamuitje wilt doen. Heel erg bedankt!”
Gwen & Fraukje

Tip:

Gebruik op je smartphone de augmented reality app ‘Layar’ en download de kaart Gooi & Vecht, zodat je alle hotspots op en rond de Loosdrechtse Plas kunt zien vanaf je telefoon! Meer informatie vind je hier.

Vaarroutes als PDF

Download hier de vaarroutes als PDF, handig voor op je smartphone.

Download vaarroutes