Voor mensen zonder eigen vaartuig is het fijn dat er in ons land veel bedrijven zijn die boten van verschillende grootte en prijs te huur aanbieden. De laatste tijd zijn vooral de verhuurders van elektrische sloepjes in opkomst. Wij testten de Zuidwestersloep 550 van een verhuurder met een snel groeiend netwerk: Greenjoy.

Elektrisch huren

Elektrisch huren

Wie bij Greenjoy een boot huurt, stapt de wereld van de virtuele werkelijkheid binnen. Aan het hele verhuurproces komt nauwelijks een mens te pas, vrijwel alles gaat via internet. Op de locaties in Haarlem, Leeuwarden, Utrecht en Loosdrecht liggen sloepjes klaar en via internet bepaal je wanneer en waar je wil gaan varen.

Geen mens aan te pas

Zodra de betaling via ideal of creditcard binnen is, kan de sloep na telefonische aanmelding op afstand door de verhuurder worden aangezet. En na het varen meld je de boot weer telefonisch af. Via de GPS aan boord en de aansluiting van de walstroomkabel kan de verhuurder precies zien waar de boten zich bevinden. De prijzen variëren van €45 tot € 80 voor de minimum verhuurtijd van twee uur. Er geldt een borg van €150 en een eigen risico van € 250.