Na groot succes van de geautomatiseerde verhuur van fluistersloepen in de grachtensteden Utrecht, Haarlem en Leeuwarden, breidt verhuurder Greenjoy haar netwerk uit naar de Loosdrechtse Plassen. Onder de rook van Amsterdam en Utrecht biedt de prachtige natuur dé perfecte escape voor het drukke stadsleven. Met de fluistersloep op de plas laat je alle sores even helemaal los.

IMG_5933 IMG_5964
Vanaf Jachthaven ’t Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk 117 is het vanaf heden mogelijk om heel eenvoudig online een Greenjoy-sloep te reserveren. Op www.greenjoy.nl kan men de beschikbaarheid en actuele prijzen zien en direct reserveren. De prijzen zijn variabel en worden bepaald door vraag en aanbod, waardoor sloepvaren op de Loosdrechtse Plassen voor iedere portemonnee past.

Uniek is dat men tot het laatste moment kan reserveren en dat huren bij Greenjoy al mogelijk is vanaf 2 uur. Dat betekent dat men niet zoals bij andere verhuurders vast zit aan een hele dag of een dagdeel. Bovendien kan men wachten met reserveren tot duidelijk is wat het weer gaat doen. Hoewel het variabele prijsbeleid een lagere prijs oplevert wanneer men langer van tevoren reserveert.

Door slim gebruik te maken van technologie maakt Greenjoy het sloephuren zelf tot een bijzondere beleving. Na online gereserveerd te hebben ontvangen huurders na online betaling de bevestiging en vaarinstructies per email, waarna de huurder zelf met zijn of haar telefoon de gehuurde sloep aan kan SMS-en. Bij tijdige terugkomst zet de huurder zelf de sloep weer uit via zijn of haar eigen telefoon. Interessante vaarroutes staan op de website en ook de sloepen hebben een vaarkaart aan boord, zodat men zelfstandig op onderzoek uit kan gaan.

“Met Loosdrecht wordt een bijzondere beleving aan het Greenjoy netwerk toegevoegd”, aldus de oprichters. Het is de eerste Greenjoy-locatie buiten de stad, maar bevindt zich wel binnen twintig minuten van de steden Amsterdam en Utrecht. Hiermee biedt het voor een groot publiek een heerlijk uitje vrijwel om de hoek, terwijl men op de plas toch echt het gevoel heeft dat alles even los gelaten kan worden. “De dagelijkse zorgen en stress laat men achter in de drukke stad en eenmaal op de sloep is er niets anders dan natuur, rust en watersport!”. Op de Loosdrechtse Plassen zelf kan men heerlijk ontspannen dobberen, langs de hippe terrassen varen, zwemmen in het kraakheldere water en onbewoonde eilandjes bezoeken. Rondom de plas kan men via pittoreske sluizen de Vecht bevaren en een bezoek brengen aan de prachtige dorpen Vreeland en Loenen aan de Vecht.

Over de diverse collega-verhuurders die reeds op de Loosdrechtse plassen zijn gevestigd maken de Greenjoy-oprichters zich geen zorgen. “De plas is groot genoeg voor ons allemaal en qua prijs en huurtijden zijn wij voldoende onderscheidend. Bovendien zullen wij ook veel bestaande huurders uit Utrecht en Haarlem verleiden om naar de Loosdrechtse Plassen te komen. Na een paar keer in de stad gevaren te hebben is het immers een geweldige verrijking om voor de verandering in eenzelfde fluistersloep eens de Loosdrechtse Plassen te verkennen!”